SPALDING - HET VERHAAL

Het ging erom de eerste te zijn, de beste te zijn... te zijn wat anderen alleen maar konden nastreven. Spalding, opgericht door Boston Red Stockings-werper A.G. Spalding in 1876, is al lang een leider op het gebied van innovatie en kwaliteit.

Het ging erom de eerste te zijn, de beste te zijn... te zijn wat anderen alleen maar konden nastreven. Spalding, opgericht door Boston Red Stockings-werper A.G. Spalding in 1876, is al lang een leider op het gebied van innovatie en kwaliteit in de categorie sportartikelen. Van de ontwikkeling van de allereerste basketbal tot de nieuwste NEVERFLAT®-technologie, de innovatietraditie van Spalding gaat door.

1883 -Spalding werd de officiële bal van de NBA
Gemaakt van het fijnste volnerfleer en voldoet aan de strengste kwaliteits- en prestatienormen, is de Spalding-basketbal geselecteerd als de officiële bal van de National Basketball Association.

1992 - 1e composiet lederen basketbal
Spalding is de eerste die composiet lederen bekledingsmaterialen ontwikkelt en introduceert. De nieuwe technologie maakt de bal duurzamer en biedt een superzachte touch voor meer gevoel en controle in vergelijking met traditioneel leer.

1997 - Officieel bal van de WNBA
Spalding ontwikkelt de kenmerkende Oatmeal and Orange-spelbal met een ZK Microfiber Composite-hoes die wordt beschouwd als de officiële bal van de WNBA.

2001 - 1e Geïntegreerde Micro-Pump®Na 20 maanden testen en perfectioneren, introduceert Spalding de eerste en enige bal met een ingebouwde Micro Pump®. Elke bal is nauwkeurig ontworpen om te voldoen aan alle NBA-prestatienormen. In 2001 ontwikkelde Spalding ook de officiële bal van de NDBL (National Basketball Development League).

2006 - First Ball blijft gegarandeerd opgeblazen - NOOIT FLAT

De Spalding NEVERFLAT® Basketball is de eerste bal ooit met Pressure Retentie-technologieën en is de enige bal die gegarandeerd ten minste 1 jaar volledig opgeblazen blijft - 10x langer dan alle traditionele basketballen! De NEVERFLAT-serie is een baanbrekende technologie die het drukbehoud drastisch verhoogt, dus u bent... Altijd klaar om te spelen!

1894-2019: 125 jaar geschiedenis

We waren trouw aan het spel voordat het spel werd uitgevonden. Synoniem met sport: ware gelovigen; toegewijde discipelen; loyaal aan bal voordat er emmers waren, alleen perzikmanden en vierkante dozen. We waren er voor de fans, voor de franchises. Daar voor de hype, daar voor de hoepel, voor de vrije worpen, de hoek shots en het geven en gaan. Voordat er een driepunter was, een lay-up, een dunk; voordat er hangtijd was, werd er hard gewerkt.

Toen we in 1894 de eerste basketbal ontwikkelden, volgden we de concurrentie niet, we bepaalden de norm. We hebben niet alleen een bal gemaakt; we hebben een bedrijf opgebouwd, een reputatie, een erfenis. We struikelden niet blindelings over succes, namen geen genoegen met het gemiddelde. We zijn niet vergeten waar we begonnen of waar we voor stonden, leren van ons verleden terwijl we plannen maakten voor de toekomst. We zijn nooit gestopt met innoveren; nooit gestopt met zoeken naar mogelijkheden om te verbeteren; altijd aanpassen aan de veranderende behoeften van de speler en het spel.

We hebben niet zomaar geschoten. We namen de foto's, namen ze totdat we ze maakten, maakten ze totdat we ze belden. We zaten niet alleen aan de zijlijn het draaiboek te bestuderen; we haastten ons, stelden doelen, maakten bewegingen. We bezwijken nooit onder druk, waren nooit bang om een oproep uit te dagen. We hebben de regels niet gemaakt, we hebben de bal gemaakt.